Marianne van Helvoirt-Mevissen

Marianne van Helvoirt-Mevissen

Persoonlijk profiel
''Vanuit betrokkenheid en overtuiging concrete resultaten bereiken in het verrijken van mensen en het vergroten van de individuele wereld. Het regelen van een goede balans tussen fysieke, mentale en emotionele krachten om vervolgens persoonlijke groei van mensen te realiseren. Dat geeft mij energie en voedt mijn geluksgevoel, zoals ik ook geniet van de mooie dingen in de natuur en dat bewust onderdeel laat zijn van mijn positieve energie''.

Ik ben bevlogen en gepassioneerd in het verder helpen van anderen naar volgende stappen, door de motivatie te vergroten en door hoop en vertrouwen de ruimte te geven. In mijn werk zet ik de ander centraal, heb ik oog voor de persoon erachter, luister ik met aandacht en werk ik vanuit een holistische benadering naar het definiëren van de vraag/ het probleem en het gericht opstellen
van een stappenplan.
Ik stel me open op, deel mijn ervaringen en inzichten om zodoende volledige aansluiting te bouwen met de ander. Hierdoor kan ik mijn werk effectief, zorgvuldig en met gedrevenheid invullen.

Mijn ( preventieve) aanpak en benaderingswijzen zijn bewezen effectief en de methodes die ik daarbij heb ontwikkeld ondersteunen in het bereiken van zichtbare structurele resultaten in korte tijd. Ik zorg dat mensen duurzaam inzetbaar blijven en dat ze leren om zelfredzaamheid zelf vorm en inhoud te geven. De praktijk heeft meermaals laten zien dat mijn bijdrage betekent dat onnodige intensieve, complexe en langdurige reíntegratietrajecten voorkomen worden. Ik leg de focus op de juiste plek en acteer hierin vanuit wederkerigheid en commitment.

Mijn werk en mijn meerwaarde
Ik traceer de kernoorzaak van alle vormen van pijnklachten vanuit een integrale of holistische aanpak.
Een voorbeeld van pijnbehandeling is scheefstand en/of torsie in bekken. Middels onder andere stretch en podopostruaal therapie breng ik het lichaam in balans en hef ik eventuele beenlengteverschillen op.

Een ander geconstateerde pijnoorzaak kan zijn kaken of ogen, waardoor men structureel pijn heeft. Ik verwijs in dit geval door naar de meest passende deskundige uit mijn netwerk. Ik beschik in Nederland over een betrouwbaar en zeer deskundig netwerk van professionals die vanuit betrokkenheid, geloof en enthousiasme cliënten verder helpen. Onze samenwerking is intensief. We delen kennis en leren van elkaar.

Ik volg de voortgang van het herstel van een cliënt, hou vinger aan de pols en weet welke resultaten geboekt worden en welke vervolgstappen nodig zijn. Maatwerk is hierbij essentieel. Ik beoordeel steeds weer welke middelen, methoden etc. het meest effectieve is voor de betreffende pijn en wat past bij de cliënt.

Opleiding(en):

Loopbaan
Mijn basis ligt in de opleiding Verpleegkundige ( behaald in 1983 en
1988 ), waarin ik ruim 15 jaren werkervaring heb opgedaan in verschillende instanties,, zoals: Ziekenhuizen, Verzorgingshuis voor verstandelijk gehandicapten en Verslavingszorg.

Vervolgens heb ik gekozen zelfstandig ondernemer te worden en ben ik in 1997 een eigen Praktijk gestart, toen als schoonheidsspecialiste. Ik heb me onderricht met diverse opleidingen en cursussen, waaronder Myo Fasciale Triggerpointtherapie, Shiatsu Oosterse Massage en Sportmassage.

Gaandeweg heb ik me verder gespecialiseerd en ben ik sinds april 2008 Natuurgeneeskundig Therapeut. Dat houdt onder andere in dat ik geregeld bij- en nascholing volg ( op HBO/WO-niveau ) om mijn Praktijk op professioneel niveau te kunnen blijven positioneren.

Parkeerinstructies:

U kunt onbetaald parkeren, in de directe omgeving van de
Praktijk.


 • Praktijkgegevens:
  van Helvoirt-Mevissen
  Kroonenburg 21
  5346 VB Oss

  Tel: 0412-638627
  Site: www.ngphelvoirt.nl

  [email protected]



  Rugpijncoaches helpen om DEFINITIEF van je rugklachten af te komen.

Rugpijncoaches kunnen u helpen met het op maat maken van speciale oefenprogrammas om snel en blijvend van uw rugklachten af te komen!...