Marjon Kop

Marjon Kop

Behandeling

Als de pijnklachten in kaart zijn gebracht, gaan we op zoek naar de spieren die de pijn zouden kunnen veroorzaken. Daarbij wordt gekeken naar spierlengte, spierkracht en de aanwezigheid van triggerpoints.  

De behandeling is gericht op het deactiveren van de triggerpoints om de spier zijn functies terug te geven. Er wordt gebruik gemaakt van diepe weefselmassage, een veel toegepaste en veilige behandeltechniek die beschreven staat in het ‘Handboek triggerpoint-therapie’ van Clair Davies. Door middel van een korte diepe strijking op het triggerpoint vindt er een microstrekking van de spiervezels plaats, hierdoor kan de spierstofwisseling herstellen. De strakke spierstrengen worden losgemaakt, waardoor de spierspanning afneemt. De pijn wordt hierdoor minder en de beweeglijkheid neemt toe. Bij het behandelen van triggerpoints wordt de cliënt actief betrokken. De cliënt leidt de triggerpointcoach naar het meest pijnlijke punt. Er zal continu een terugkoppeling zijn over het juiste pijnniveau dat gehanteerd dient te worden bij de behandeling.

De triggerpointcoach leert de cliënt eenvoudig zijn eigen triggerpoints te behandelen. Om snel resultaat te verkrijgen is het van essentieel belang dat er meerdere malen per dag korte zelfbehandelingen uitgevoerd worden. Dit kost hooguit enkele minuten per keer. Ook wordt er samen met de cliënt gekeken door welke factoren in het dagelijks leven, de triggerpoints in stand worden gehouden. De cliënt wordt waar mogelijk begeleid bij het uitbannen van deze factoren. Als het nodig is, zal gericht de hulp van medici ingeschakeld worden.

Het aantal praktijkbehandelingen, is afhankelijk van meerdere factoren:

    Is het triggerpoint recent ontstaan?
    Gaat het om chronische (pijn)klachten met meerdere triggerpoints?
    Spelen er factoren mee die de triggerpoints instandhouden?
    Wordt de zelfbehandeling consequent toegepast?

Gemiddeld zijn vier praktijkbehandelingen nodig om veranderingen in het triggerpoint te bewerkstelligen. Met de aangeleerde zelfbehandeltechniek is de cliënt in staat zichzelf verder te helpen bij het herstelproces.

Marjon Kop Triggerpoint- en sportmassage
Grote Houw 297
4817 RG Breda
Noord BrabantNederland
076-5719763

www.marjonkop.nl


 • Praktijkgegevens:
  Marjon Kop Triggerpoint-
  en sportmassage
  Grote Houw 297
  4817 RG Breda

  Tel: 076-5719763
  Site: www.marjonkop.nl

  info@marjonkop.nl  Rugpijncoaches helpen om DEFINITIEF van je rugklachten af te komen.

Rugpijncoaches kunnen u helpen met het op maat maken van speciale oefenprogrammas om snel en blijvend van uw rugklachten af te komen!...