Nancy Manschot Ossendorp

Nancy Manschot Ossendorp

Natuurgeneeskundig therapeut
Specialisatie Triggerpointcoaching
 
Bij een Triggerpointbehandeling wordt uitgegaan van de gehele mens. De aspecten die aan bod komen zijn met name:
- Energie:
Alles in ons en om ons heen bestaat uit energie. Deze energie kan om de een of andere reden uit balans zijn waardoor het energetische systeem in ons lichaam onvoldoende functioneert. Er ontstaan dan emotionele en fysieke klachten. Door het energetische systeem weer in balans te krijgen kunnen de klachten verdwijnen.
 
- Prikkeloverdracht:
Het zenuwstelsel is een laag in het lichaam waar de communicatie tussen hersenen en de rest van het lichaam plaats vindt door overdracht van impulsen (prikkels). Als deze prikkeloverdracht goed functioneert, worden de signalen aan alle delen van het lichaam duidelijk doorgegeven en kunnen energieblokkades worden opgespoord. Zonder een goede geleiding kunnen functies van het lichaam stagneren.
 
- Drainage:
In onze hectische maatschappij wordt ons lichaam en geest regelmatig belast met gifstoffen in geestelijke en/of stoffelijke vorm. Voor de afvoer van deze verontreiniging is veel energie nodig. Zodra deze gifstoffen niet afgevoerd kunnen worden, zal dit invloed hebben op de systemen in ons lichaam waardoor genezingsprocessen zullen vertragen. Het is dus van belang om onszelf regelmatig te reinigen van geestelijke en stoffelijke ballast.
 
- Voeding:
Het lichaam heeft behoefte aan voldoende, goede voedingsstoffen om optimaal te kunnen functioneren. Als het lichaam onjuiste voeding krijgt, kan dat leiden tot ziekte.
Deze onjuiste voeding kan bestaan uit ongezonde voeding, maar ook uit voeding die eerst goed voelde, maar later niet meer verdragen wordt door het lichaam. De verdraagzaamheid kan invloed hebben op het functioneren van ons lichaam en op onze psyche.
 
Het is belangrijk ook geestelijk goed gevoed te worden door o.a. uitdagingen, verwachtingen en overtuigingen. Geestelijke voeding kan echter ook vergiftigend werken, denk aan oordelen en verwachtingen van anderen. Door je bewust te worden van belemmerende geestelijke voeding en deze op een andere manier te benaderen, zal er sneller genezing plaatsvinden.
 
- De Psyche
Fysieke, emotionele, mentale, spirituele en energetische aspecten van een mens zijn met elkaar verbonden en beïnvloeden elkaar. Het is daarom belangrijk om naast de fysieke gesteldheid, ook naar de emoties en gedragspatronen te kijken. Door bewust te worden van bepaalde belemmerende patronen die mogelijk het helingsproces beïnvloeden, kun je deze denk- en gedragspatronen veranderen. Als laatste stap is het dus belangrijk op zoek te gaan naar deze patronen en te kijken hoe deze op een gezonde manier doorbroken en losgelaten kunnen worden.


 • Praktijkgegevens:
  Manschot-Ossendorp
  Jaap Bijzerweg 8a
  3446 CR Woerden

  Tel: 0628-786 631
  Site: www.nosc.nu

  nosc@xs4all.nl  Rugpijncoaches helpen om DEFINITIEF van je rugklachten af te komen.

Rugpijncoaches kunnen u helpen met het op maat maken van speciale oefenprogrammas om snel en blijvend van uw rugklachten af te komen!...